Behandelingen

Wat is harsen of waxen?

Harsen of waxen is het weghalen van ongewenst lichaamshaar. Dit wordt gedaan door warme ontharingswas op te strijken met een spatel of roller, het te laten stollen en het vervolgens te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt het haar inclusief de haarwortel verwijderd. Na de behandeling ervaart u 3 tot 6 weken een glad gevoel en is er een volledige afwezigheid van haar, op de behandelde delen van het lichaam. Voordelen van harsen of waxen ten opzichte van scheren zijn: u heeft geen last meer van huidirritaties en een vermindering van ingegroeide haren. Door het harsen of waxen ondergaat uw huid een peeling. Alle dode huidcellen worden verwijderd waardoor uw huid heerlijk glad, en fluweelzacht aanvoelt.

U kunt geen wax behandeling ondergaan, als:

⁃ U goedaardige gezwellen op uw huid heeft
⁃ U last heeft van dermatologische ziekten zoals eczeem
⁃ U last heeft van spataderen (aangetaste aderen op de te ontharen plaats)
⁃ U last heeft van ernstige hypertensie
⁃ U last heeft van infectieziekten
⁃ U last heeft van diabetes
⁃ U last heeft van schaaf, brand of snijwonden

Voor en na de behandeling

Voor een goede behandeling moet uw haarlengte minimaal 5 millimeter lang zijn. U kunt één dag voor de afspraak uw huid scrubben. Hiermee verwijdert u dode huidcellen en maakt u de weg vrij voor nieuwe haargroei. Dit voorkomt ingroeiende haren. Gebruik geen crèmes of lotions op de ontharingszones op de dag van de behandeling.

Tot 24 uur na de behandeling kunt u niet zonnebaden, zwemmen of sporten. Dit geldt ook voor een bezoek aan het badhuis of de sauna.

Tussen de behandelingen door bevochtig u, uw huid dagelijks. U scrubt uw lichaam 1 tot 2 keer per week. Gebruik geen scheermesje, epilator of ontharingscrème.

Houdt u strikt aan uw schema. Het advies luidt om iedere 4 tot 6 weken een nieuwe afspraak in te plannen. Frequent ontharen verhoogt de kwaliteit, het haar wordt dunner en is beter te verwijderen. Hierdoor ervaart u meer comfort tijdens de behandeling. Epileer of scheer het behandelde gebied niet tussen de behandelingen door.

Afspraak maken